Sunday, July 23, 2006

3 saker vi undviker hösten 2006

1. Ironi
Det är dags att avliva ironin och post-ironi i alla dess former. Detta underliga sätt att uttrycka sig, att säga tvårt emot vad man vill, gör kommunikationen svårare och är inte särsklit roligt längre. Låt oss döda ironin.
(den som upfattar detta eller något av tidigare inläggs som ironiskt bör läsa igen och förstå att avsikten inte var sådan)
2. Diskussioner om herpes och andra uttömda ämnen.
Picknicksälskap. Flera personer ska dricka ur samma flaska varpå någon kmmer med den obligatoriska kommentaren
- Hoppas ingen har herpes
varpå flera skrattar generat vid omnämnandet av dena lustiga sjukdom som kan smitta både sexuelt och vid en okyldig picknick. Någon person, vanligen med naturvetenskaplig gymnasie utbildning, måste då påpeka att:
- de flesta redan bär på sjukdomen vilande inom sig.
Personen, vanligen jag, försöker sedan få ut mer information om denna gåta som varför inte alla redan har sjukdomen, men misslyckas.
Nu till förbudet, diskussiner om herpes bör endast ske i sällskap där aktoriserade läkare ingår för att undvika yterligare förvirring.
3. Sarkastiska kommentarer om politiska uppfattningar eller dylikt i sällskap där uppfattningssamansättningen om frågan är okänd. Undvik detta. Mest för att det är pinsamt.

1 Comments:

At 3:37 AM, Anonymous Anonymous said...

Sarkasm och ironi är överskattat!
Fram för mer naivitet och troskyldighet, i ordets rätta bemärkelse.
Om folk var mer intresserad av samtal och politiska diskussioner skulle det bli färre avfärdanden och fördomsfulla hugg, sånt som dödar alla verkliga möten. Eller åtminstone försenar dem.
Går det inte att vara intresserad av det som är olikt en själv?

 

Post a Comment

<< Home